Charakterizácia anglického ekonomického jazyka na základe sufixácie - Grossmanová, Marta
Charakteristika anglického ekonomického jazyka prostredníctvom analýzy anglických ekonomických textov na základe sufixácie. Sufixy delia slová do rôznych sémanticko-gramatických tried. Sémanticko-gramatická trieda je skupina lexikálnych jednotiek, ktoré majú rovnaký lexikálno-gramatický význam. Každá trieda je charakterizovaná špecifickou skupinou derivačných sufixov. Výsledky analýzy ukazujú, ktoré sufixy reprezentujúce príslušné sémanticko-gramatické triedy sú prítomné v anglických ekonomických textoch, aká je ich frekvencia a odhaľujú ich sémantické a gramatické funkcie.