Stromy v lesoch, ich produkčný a ekologický význam - Lukáčik, Ivan
Stromy ako dôležitý prvok každej krajinnej oblasti sú jedným so základných zložiek ekosystémov. Význam stromov a drevín ako základných porastových prvkov pre les a lesné spoločenstvá. Zachovanie pôvodných druhov drevín a obnova biologickej rozmanitosti genetických zdrojov ako integrálnej súčasti trvalo udržateľného lesného hospodárstva.