Theory and practice in teaching intercultural communication - Hrivíková, Tatiana, 1959-
Téma interkultúrnej komunikácie a jej vyučovania z hľadiska zosúladenia teórie a praxe. Kurzy vytvárajú vedomostnú bázu a rozvíjajú interkultúrnu kompetenciu na základe porovnávania osobnej skúsenosti s teóriou. Študenti predstavujú hodnotný zdroj informácií o situáciách priamo zo života, pričom teórie ponúkajú riešenia a možné vysvetlenia. ABC model interkultúrnej kompetencie ako štrukturálna základňa kurzov a rôzne príklady teoretických tém a praktických aktivít.