Negative influence of American culture and Americanisms on the world today - Strelinger, Ján, 1964-
Problematika antiamerikanizmov ako vyjadrenie negatívneho postoja voči Spojeným štátom. Aké historické, politické a kultúrne udalosti viedli k negativistickým a antagonistickým postojom voči Amerike, k precitlivelosti Američanov voči ich krajine, zaujatosti ako najnebezpečnejšej forme antiamerikanizmov. Najdôležitejšie typy antiamerikanizmov a konkrétne negatívne príklady na kritizované javy americkej kultúry.