Environmentálny model zásob - Reiff, Marian, 1978-
Cieľom klasických modelov zásob je analýza nákladov spojená s prebytkom, nedostatkom a objednávaním zásob s cieľom určiť ekonomickú veľkosť objednávky, hladinu objednania, výšku poistných zásob. Tieto modely sú najme vhodné na úrovni operatívneho riadenie v oblasti maloobchodu, veľkoobchodu a výrobných zásob. Ako sa postupne na trhoch zvyšuje konkurencia a trhy dynamizujú a stavajú viac komplexnejšie, tak aj modely zásob sú viac komplexnejšie. V príspevku je uvedený komplexný model rozširujúci klasický model zásob o environmentálne náklady na emisie CO2 a tvorbu odpadu.