Efektívne prestavenie stroja pomocou metódy SMED ako nástroja manažmentu výroby - Kopták, Michal
Alternatívne opatrenia pre podniky implementovaním inovatívnych konceptov zmien. Jednou z nich je aj štíhla výroba, ktorej obsahom je metóda rýchleho pretypovania SMED (Single-Minute Exchange of Dies). Štíhla výroba analýzou odhaľuje procesy, ktoré nepridávajú hodnotu a sú pre podnik plytvaním. Ak sa takéto plytvanie rozpozná a odstráni, podnik zvýši svoju produktivitu a zníži náklady.