Právny rámec Európskej únie - Zelené a biele knihy - Semanová, Klaudia
Zelené knihy („greenpapers“) sú dokumenty, ktoré majú odporúčací charakter. Vypracúva ju Európska komisia s cieľom podnietiť diskusiu na zvolené témy na európskej úrovni ešte pred tým, ako pristúpi k ich spracovaniu do podoby zákona či smernice. Podstata a opodstatnenie existencie bielych kníh, zelených kníh a ich vzájomnú súvislosť.