Starnutie populácie a jeho odraz v dôchodkovom systéme SR - Šipikalová, Silvia, 1979-
Starnutie obyvateľstva Slovenska. Fungovanie dôchodkového systému SR od začiatku reformy (2004) až po súčasnosť s dôrazom na prvý a druhý pilier, ktoré sú v systéme nosné a ktoré podliehajú častým legislatívnym zmenám. Je otázne, či uskutočnené zmeny DS prinesú vyššiu kvalitu života občanov v starobe a či sa zabezpečí jeho finančná udržateľnosť.