Vybrané problémy rozvoja inovačného podnikania v kontexte zdokonaľovania manažmentu predvýrobných procesov - Jemala, Ľubomír
Inovácie majú integrovať hlavne procesy manažmentu, zvlášť rozhodovania, marketingu a obchodu, ale aj predvýrobných procesov (výskumu, vývoja výrobkov/služieb a ich komplexnej prípravy výroby). Skúmanie inovácií, inovačných procesov, stratégií a systémov, ktoré prebieha v mnohých smeroch, má svoje prejavy v rôznych modeloch. Základným predpokladom úspechu podnikateľskej jednotky a podmienkou jej prežitia v trhovej ekonomike teda je trvalá inovačná aktivita. Vyžaduje také inovačné zmeny, ktoré prinášajú reálne komerčné, ekonomické, sociálne a environmentálne efekty. Znamená to v zmysle všestranných inovačných aktivít zabezpečiť a tomu prispôsobiť nielen ucelený rozvojový program podnikateľskej jednotky, ale aj zdokonaľovať organizačnú a procesnú stránku inovačnej tvorby a celý integrovaný systém manažmentu a marketingu.