Možnosti energetického využitia bioodpadov v komunálnej sfére - Jaška, Juraj, 1979-
Uplatňovanie metód a techník súkromného sektora v riadení verejnej správy (New Public Management-NPM), charakterizovaný ako presun od procesne orientovanej správy na správu orientovanú na výsledok. Trhový prístup samospráv, kde sa občan chápe ako zákazník a služby ako tovar, produkt uspokojujúci potreby občanov. Zvyšovanie povedomia obyvateľstva pri recyklácii a triedení komunálneho odpadu. Ekonomicky najvýhodnejší spôsob nakladania s bioodpadom a jeho energetické zhodnotenie.