Poznatky o strategickej adaptabilite podnikov s vplyvom na ich výkonnosť - Mišúnová Hudáková, Ivana, 1976-
Adaptabilita podnikateľského prostredia a jej vplyv z pohľadu konkurencieschopnosti podnikov. Cieľom príspevku je najmä pochopenie základného pojmového aparátu týkajúceho sa adaptability podnikateľského prostredia prostredníctvom teoretických poznatkov podľa renomovaných autorov. Vymedzenie pojmu strategická adaptabilita v teoretickej rovine. Model podnikateľskej činnosti ako mechanizmus strategickej adaptácie.