Sociálna patológia – filozofický pojem, alebo zle zvolená metafora? - Vydra, Anton
Historický vývoj pojmu patológia v modernej či inej spoločnosti. Ideologická extrapolácia pojmu do sociálnej oblasti a použitie termínu "sociálna patológia" v odbornej slovnej zásobe i v oblasti morálky.