Zmeny zákona o dani z príjmov, ktoré sa prvýkrát uplatnia v daňovom priznaní po 31. 12. 2015 - Vanková, Lucia
Dňa 22. 9. 2015 schválila Národná rada SR novelu zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. platnú od 1. 1. 2016. V rámci úprav posilňujúcich právnu istotu a daňovú spravodlivosť daňovníkov sú do ZDP doplnené aj ustanovenia, ktoré sa uplatnia prvýkrát pri podaní daňového priznania po 31. 12. 2015, t. j. už pri zistení základu dane za zdaňovacie obdobie roka 2015. Ide o úpravy spresňujúce niektoré zmeny účinné od začiatku tohto roka, ktoré si vyžiadala ich aplikácia v praxi.