Böhmische Sparkasse /Česká spořitelna v prvním roce činnosti - Kunert, Jakub
Počiatky bankovníctva v Česku, vzťahujúce sa k histórii a k dejinám československých sporiteľní a sporiteľskej tradície. Význam sporenia na našom území od jeho začiatkov. Činnosť a úspech Böhmische Sparkasse v priebehu prvého roka svojho založenia v 19. storočí.