Ekonomický rast obmedzený platobnou bilanciou v regiónoch Európskej únie - Leško, Peter, 1989-
Thirlwallov zákon, hovorí o obmedzeniach ekonomického rastu a predstavuje základné teoretické východisko pre empirické testovanie vzájomného vzťahu medzi ekonomickým rastom a platobnou bilanciou. Aplikovanie modelu ekonomického rastu v súlade s rovnováhou platobnej bilancie v regiónoch Európskej únie.