Koncepcia pragmatickej pedagogiky - Krajňáková, Emília
Teoretické základy projektovej metódy, ktorá vznikla a bola rozpracovaná americkými pedagógmi v minulosti ako metóda opierajúca sa o humanistický prístup v pedagogike podľa amerického filozofa a pragmatika Johna Deweyeho.