Teória a prax uzatvárania zmlúv o spotrebiteľskom úvere v nebankových spoločnostiach - Szabó, Zuzana
Téma ochrany spotrebiteľa pri poskytovaní spotrebiteľských úverov nebankovým spôsobom rezonuje v spoločnosti už dlhší čas a rovnako dlho existuje aj potreba zvýšenej regulácie v tomto segmente, ktorú už dnes vykonáva Národná banka Slovenska. V krátkom časovom období od udelenia povolení nebankovým spoločnostiam začala vykonávať svoju právomoc a realizovať dohľad vo vybraných nebankových spoločnostiach, a to aj formou utajeného nákupu finančných služieb. Opis najzávažnejších pochybení, ktoré Národná banka Slovenska pri tejto forme výkonu dohľadu zistila.