Študenti to s finančnou gramotnosťou nepreháňajú - Škriniar, Pavel, 1979-
Exekúcia, strata strechy nad hlavou, ale i (ne)úmyselný pokus o poisťovací podvod či nedostatočná výška dôchodku. Až takto ďaleko siahajú následky nesprávneho rozhodnutia v minulosti. Niekedy by stačilo iba málo, aby to nezašlo do extrému – vyznať sa v ponuke, vedieť si správne porovnať predostreté produkty a spočítať si výsledný efekt. Z porovnávania finančných produktov sa z roka na rok z dôvodu rozširovania ich počtu a variácií stáva čoraz náročnejšia disciplína. To je dôvod, prečo treba klásť väčší dôraz na finančné vzdelávanie.