Místní příslušnost exekutorů není dobré řešení - Hanzlík, Filip
Problematika teritoriality alebo miestnej príslušnosti súdnych exekútorov a dopady, ktoré by takéto zavedenie prinieslo z hľadiska efektivity pri vymáhaní pohľadávok. Možné zhoršenie postavenia veriteľov a dlžníkov.