Neregulárna migrácia z tretích krajín do členských štátov EÚ - Ďuranová, Lucia
Príspevok je zameraný na aktuálnu problematiku stupňujúcej sa neregulárnej migrácie z tretích krajín a prioritné opatrenia EÚ v rámci Európskej migračnej agendy, ktoré sú určené na efektívnejšiu ochranu schengenských hraníc a zmiernenie nebezpečenstva nekontrolovateľných neregulárnych tokov migrantov z Afriky, Blízkeho a Stredného východu.