Vplyv liberálnych reforiem na podnikanie v cestovnom ruchu z historického hľadiska - Krištofóry, Peter
Skúmanie liberálnych reforiem, ktoré zlepšili podmienky podnikania v cestovnom ruchu vo vybraných krajinách. Vznik trhu leteckej dopravy v podmienkach neriadeného hospodárstva. Vznik a rozvoj cieľového miesta cestovného ruchu na báze súkromného podnikania. Rozvoj dopravnej infraštrukrúry bez účasti verejného sektora. Súkromné vlastníctvo ako nástroj ochrany rekreačných zdrojov.