Marketingový informačný systém a jeho moduly - Daneshjo, Naqibullah, 1964-
Spôsob integrácie jednotlivých modulov marketingového informačného systému. Tieto moduly môžu fungovať samostatne alebo integrovane. Sú to manažérstvo vzťahov s dodávateľmi (Supplier Relationship Management - SRM), manažérstvo životného cyklu produktu (Product Lifecycle management – PLM), manažérstvo vzťahov so zákazníkmi (Customer Relationship Management – CRM), manažérstvo dodávateľského reťazca (Supply Chain Management – SCM). Tieto prístupy podporujú jednotlivé marketingové a iné činnosti, pričom sa znižujú efektívne náklady napr. tým, že sa zamedzuje duplicita činností. Celý dodávateľský reťazec by mal pomáhať pri jednotlivých fázach životného cyklu produktu vrátane jeho modifikácií, inovácií alebo poskytovaní dodatočných služieb.