Vplyv zadlženosti na rentabilitu vlastného kapitálu - Freňáková, Magdaléna, 1981-
Teoretický popis vplyvu zadlženosti na rentabilitu vlastného kapitálu. Úroveň zadlženosti podniku a úroveň rentability podniku je možné vyjadriť cez pomerové finančné ukazovatele a ich vzájomný vzťah. Ukazovatele zadlženosti pojednávajú o finančnej štruktúre podniku. Ukazovatele rentability pojednávajú o výnosnosti podnikateľského úsilia.