Význam priemyselnej výroby v rámci hospodárstiev krajín EÚ - Megyesiová, Silvia, 1969-
Meranie výkonnosti ekonomiky a jej význam pre teóriu a hospodársku politiku. Pomocou makroekonomických veličín, ako sú HDP, hrubý národný produkt, čistý domáci či národný dôchodok vieme pochopiťa vysvetliť otázky týkajúce sa ekonomického rastu, cyklického vývoja ekonomiky, ako aj vzťahy medzi spotrebou, úsporami, investíciami a vysvetliť otázky makroekonomickej rovnováhy i posúdiť kvalitu života.