Úloha lineárního programování při intervalově zadaných kapacitách vlastních omezení - Kubišová, Andrea
V demonštračných úlohách lineárneho programovania sú obvykle všetky koeficienty matematického modelu presne stanovené a je tak nájdené presné optimum. V praxi však presné vstupné hodnoty častokrát nie sú známe a preto je potrebné tieto kapacity predbežne odhadnúť. V článku je optimálne riešenie takéhoto problému popísané pomocou intervalovej analýzy pre LP úlohy s dvomi premennými. Jednoduchý príklad je ilustrovaný aj graficky.