Význam otvorenej metódy koordinácie pre spoločné smerovanie sociálnych politík v Európskej únii - Dudová, Iveta
Charakteristika európskej sociálnej politiky ako vyjadrenie kompetencií Európskej únie v sociálnej oblasti, jej základné typy intervencie s osobitným dôrazom na konvergenciu a otvorenú metódu koordinácie a vymedziť cesty, akými podporujú dosiahnutie európskych strategických cieľov v sociálnych politikách členských štátov Európskej únie.