Finančné zdravie podnikov využitím zhlukovej analýzy - Feranecová, Adela, 1986-
Popis teórie finančného zdravia podniku a teórie bankrotu. Jednou z metódy pre posudzovanie finančného zdravia podniku je aj zhluková analýza, ktorej cieľom je rozdeliť objekty (spoločnosti) do podobných zhlukov na základe všetkých sledovaných premenných (ukazovateľov).