Ekonomika Švecii: ključevyje trendy razvitija v XX-XXI vekach - Damašková, Tatiana, 1969-
Charakteristika švédskeho modelu "štátu všeobecného blahobytu" a jeho transformácia na úspešnú svetovú ekonomiku. Opatrenia švédskej vlády na riešenie sociálno-ekonomických kríz, ktoré môžu slúžiť dobrým príkladom pre ostatné štáty.