Ne(normálnosť) rozdelenia pravdepodobnosti finančných pomerových ukazovateľov - Mihalovič, Matúš
Testovanie hypotézy normálneho rozdelenia hodnôt vybraných pomerových ukazovateľov slovenských podnikov. Za týmto účelom bola využitá prieskumová analýza dát (exploratory data analysis) navrhnutá autorom John Tukey, ktorá okrem vizualizačných techník využíva aj štatistické testy normality dát a navrhuje spôsoby ako odstrániť štatistické zvláštnosti v dátových súboroch.