Sebazničujúca ropná vojna - Debnár, Milan
Súboj medzi ťažobnými firmami, ku ktorým pribudli producenti ropy z bridlice. Ceny ropy najnižšie za ostatných dvanásť rokov. Snaha naplniť núdzové zásobníky. Saudská Arábia, Rusko a už aj USA - najväčší producenti ropy. Organizácia krajín vyvážajúcich ropu - OPEC. Zanikanie pracovných miest. Klesanie ziskov. Rusko v problémoch. Najväčšie nebezpečenstvo číha v budúcnosti.