The evolving International monetary system and its actual issues - Kováčová, Jana
V posledných rokoch sa pod vplyvom kríz rozprúdila debata o fungovaní medzinárodného menového systému, a to tak v politických, ako aj v akademických kruhoch. Do popredia sa dostal názor, že medzinárodný menový systém by mal byť založený na Špeciálnych právach čerpania umelej jednotky MMF. Príspevok rozoberá tento návrh reformy a prináša syntézu názorov viacerých autorov a odborníkov na túto tému.