Kultúra bezpečnosti a riadenie bezpečnosti - Hofreiter, Ladislav
Bezpečné fungovanie štátu, bezpečnosť sociálnych skupín, každej rodiny, každého obyvateľa je jednou z najvyšších hodnôt. Bezpečnosť má podstatný význam pre každý referenčný objekt – ako pre štát, tak aj pre sociálne skupiny, organizácie i človeka ako indivíduum.