Current Challenges of Minority Policy in Slovak Republic - Krkošková, Zuzana
Výzvy menšinovej politiky na Slovensku. Skladba slovenskej populácie na Slovensku z hľadiska národností. Práva menšín, ochrana menšín. Maďarská menšina, rómska menšina. Historický prehľad formovania sa menšinovej politiky od vzniku SR (1993). Stav implementácie Rámcovej konvencie na ochranu národnostných menšín na Slovensku.