Finančná stabilita a posilňovanie hospodárskej a menovej únie - Longauerová, Alena
Finančnú stabilitu chápeme ako dôležitý predpoklad pre zdravé fungovanie ekonomiky na makroúrovni i mikroúrovni. Faktory a stimuly, pôsobením ktorých bola v máji 2015 makroekonomická situácia v Európe poznačená. Vplyv makroekonomických faktorov na finančnú stabilitu. Dobudovanie hospodárskej a menovej únie ako nástroja finančnej stability.