Ženy vo vede - Kačírková, Mária
Ženy vo vede v európskom výskumnom priestore a faktory, ktoré prispievajú k rodovej nerovnost. Snaha o odstránenie pretrvávajúcich vplyvov rodových stereotypov a nevedomých predsudkov voči úlohe žien vo vede a v spoločnosti, ktoré sa premietajú do nastavenia inštitucionálnych pravidiel a pracovných podmienok, kultúry pracovného prostredia, postojov a jednania jednotlivcov.