Vedy o kultúre v transkultúrnej perspektíve - Kvasničková, Adela
Metamorfózy vied o kultúre a umení z hľadiska ich odlišností podľa národných akademických tradícií, respektíve podľa jazykovej odlišnosti. Odlišnosti medzi francúzskymi a anglo-americkými vedami o kultúre a možných rizík a prevencie nedorozumení.