Výskum kultúry a kultúrneho života zahraničných Slovákov – súčasť dejín národnej kultúry - Bolerácová, Zdenka
Kultúrny život zahraničných Slovákov žijúcich za hranicami svojej historickej vlasti, ktorý sa vyznačuje špecifikami spojenými s ich dejinami a súčasným stavom. Záujem o Slovákov v zahraničí, spoznávanie ich kultúry tak, aby sme lepšie pochopili ich väzby so Slovenskom. Odlišnosti a trendy ich vývoja a súčasného postavenia.