Ekologickí stavbári ich dilemy a perspektívy - Kačalková, Štefánia
Európska únia vydala prvú smernicu o energetickej hospodárnosti budov v roku 2002. Podľa nej do roku 2020 by mali mať všetky novo postavené budovy spotrebu energie blížiacu sa k nule. Aj preto sa dnes čoraz viac stavajú nízkoenergetické či pasívne domy z alternatívnych materiálov, väčšinou z dreva. Profit oslovil dve slovenské a jednu českú firmu, ktoré sa venujú zeleným stavbám.