Practical applications of the subject Risk theory in insurance - Horáková, Galina
Projekt Solventnosť II vznikol s cieľom ochraňovať spotrebiteľa a zabezpečiť za rovnakých podmienok stabilitu všetkých poisťovní pôsobiacich v Európskej únii. Pri jeho zavádzaní do praxe je jednou z aktuálnych úloh aktuárov tvorba interných modelov pre výpočet kapitálových požiadaviek na solventnosť na úrovni individuálnej poisťovne.