Empirická analýza vybraných ekonomických ukazovateľov súvislosti s makroekonomickou stabilitou v eurozóne - Géci, Mikuláš
Negatívne vplyvy eura na ekonomiky štátov eurozóny a opodstatnenosť výrokov Miltona Firedmana a Václava Klausa, ktorý kritizujú spoločnú menovú úniu v Európe. Teoretické poznatky a súčasný vývoj vo svete. Vývoj ekonomík používajúcich euro a ekonomík, ktoré nie sú eurom obmedzované.