Vzťah medzi počiatočnou úrovňou HDP a jeho rastom: priestorová analýza pre regióny Európskej únie - Chocholatá, Michaela, 1977-
Analýza vzťahu medzi počiatočnou úrovňou HDP a jeho rastom v regiónoch Európskej únie v období 2000 – 2011 s dôrazom na zohľadnenie existencie priestorových efektov. Na základe grafického posúdenia kvantilových máp možno konštatovať potvrdenie typického záveru analýz priestorovej regionálnej konvergencie, a to, že regióny s najnižšou úrovňou počiatočného HDP v roku 2000 sa vo väčšine prípadov vyznačovali najvyššou úrovňou rastu HDP v analyzovanom období 2000 – 2011.