Finančná kríza a modelovanie finančných frikcií - DSGE prístup - Benkovič, Martin
Finančná kríza ako kríza likvidity. Finančný cyklus. Analýza modelu, ktorý pozostáva z troch typov ekonomických subjektov, domácností, podnikateľov a maloobchodníkov. Ide o modifikovaný dynamický novokeynesovský model s finančným akcelerátorom. Vplyv monetárneho šoku na systém a analýza funkcie reakcie na šoky v modeli s finančným akcelerátorom a v modeli bez finančného akcelerátora.