Aplikácia modelu vzájomných zápočtov - Babej, Andrej
Aplikácia modelu vzájomného zápočtu s možnosťou vytvárania novej dlhovej štruktúry na dlžnícku sieť 21 prepojených subjektov, ktoré navzájom spolupracujú a rozhodli sa dobrovoľne zapojiť do systému vzájomných zápočtov. Motiváciou pre takéto rozhodnutie bolo najmä ich majetkové prepojenie a zníženie potreby kapitálu na úhradu svojich pohľadávok a záväzkov, a tým aj zníženie nákladov na prevod peňažných prostriedkov medzi jednotlivými subjektmi. Modely vzájomného zápočtu môžu poskytovať v reálnej praxi najmä výhodu v šetrení nákladov spojených s realizáciou úhrad jednotlivých dlhov.