Občianska vojna v Sýrii - politicko-historický kontext, konzekvencie a implikácie konfliktu - Škoda, Jakub
Sýrsky rébus – komplexnosť konfliktu a jeho geopolitický rozmer. Politologická predikcia budúcej trajektórie Sýrie.