Charakteristika daňových rajov so zameraním na karibský a tichomorský typ - Vargová, Nikola
Genéza, typy, identifikácia a mechanizmy fungovania daňových rajov. Historický vývoj a vznik medzinárodných obchodných spoločností – IBC. Konkrétne príklady daňových rajov karibského a tichomorského typu - Svätý Vincent a Grenadiny, Seychely, Britské Panenské ostrovy.