Z historie mincovnictví v některých zaoceánskych zemích - Kalabis, Zbyněk
Vývoj mincovníctva a peňažná história niektorých vybraných zaoceánskych krajín, ako sú napríklad Brazília, Juhoafrická republika, Nový Zéland, Mexiko, Trinidad a Tobago. Geografická poloha a postkoloniálne väzby.