Environmentálne dane na ochranu vôd na Slovensku a v Maďarsku - Marczel, Tomáš
Stručný obraz o environmentálnych nástrojoch využívaných na ochranu vôd na Slovensku a v Maďarsku. Účinnosť využitia environmentálnych daní a poplatkov v Maďarskej a Slovenskej republike, a návrh možného riešenia v oblasti ochrany vôd na Slovensku. Tieto nástroje vlády, ako určitú formu zdanenia, používajú tiež ako cenu za spotrebu zdrojov životného prostredia, ktoré sú vo vlastníctve štátu. Zdokonalením ekologických daní a poplatkov by bolo možné efektívnejšie predchádzať alebo kompenzovať negatívne dopady jednotlivých znečisťovateľov na prírodu.