Inovačný potenciál výrobných spoločností na Slovensku - Gubová, Klaudia, 1986-
Spoločnosti nie sú schopné bez nových inovácií dlhodobého prežitia a to hlavne nie v čase recesie. Pre úspešné prežitie podnikov na trhu je dôležité, aby sa zameriavali nielen na montážne a obslužné procesy, ale aby upriamili pozornosť hlavne na výskumnú a vývojovú oblasť. Vysledky prieskumu realizovaného v slovenských výrobných spoločnostiach. Podiel inovovaných výrobkov vo firme z celého výrobného programu v percentách. Podiel podnikov so samostatným útvarom inovačného rozvoja. Pomer investícií do technického rozvoja výrobkov a do výrobnej základne za rok.