Alternatívy hodnotenia úrovne zodpovedného podnikania - Kissová, Jana, 1979-
Základné aktivity zodpovedného podnikania. Posudzovanie a zhodnotenie úrovne zodpovedného podnikania. Global Reporting Initiative (GRI). Integrovaný reporting (IR). Príspevok sa zameriava na aktuálne najkomplexnejšie a frekventované nástroje využiteľné k reportovaniu. Doteraz boli pre podniky nezáväzné, resp. na dobrovoľnej báze. V najbližšej budúcnosti resp. od r. 2017 vstupuje do platnosti smernica o zverejňovaní nefinančných informácií záväzná pre veľké spoločnosti (nad 500 zamestnancov), podľa ktorej budú musieť povinne uvádzať k výročnej správe aj nefinančné údaje z environmentálnej, sociálnej či ekonomickej sféry dopadu jej podnikania.