Aspekty učenia anglicko-slovenských a slovensko-anglických faux amis - Strelinger, Ján, 1964-
Potreba aplikácie materinského jazyka vo vyučovaní cudzieho jazyka. Štúdium cudzieho jazyka a porovnávanie skúseností, ktoré jednotlivec nadobudol pri učení sa cudzieho jazyka s materinským jazykom. Jazyková interferencia ovplyvňuje všetky úrovne jazyka vrátane lexikálnej roviny. Faux amis spadajú do kategórie tých lexikálnych jednotiek, ktorých nesprávne použitie môže viesť k vážnym neporozumeniam.